Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066
Bekijk hier de actuele levertijden

De inrichting van een studeer- of werkkamer

We zijn allemaal de luxe gewend van school of het kantoor. Een goed bureau, een heerlijke stoel en een opgeruimde omgeving. Sinds dit jaar weten we maar al te goed hoe belangrijk een goede werkplek thuis kan zijn. Velen hebben thuis gewerkt door de coronacrisis. En veel kinderen hebben thuisscholing gekregen. Een unieke situatie die het belang van een goede werkplek toont.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van bureau en welke meubels essentieel zijn voor een goede werkplek.

Een functionele inrichting

Wanneer dit mogelijk is, zorg er dan voor dat je werk- of studeerplek afgeschermd is. Het liefst is het een aparte ruimte. Zo heb je een plek waarvan je de deur kunt sluiten aan het einde van de dag. Heb je hier geen mogelijkheid toe? Dan kun je werken met scheidingswanden of kasten. Hiermee maak je makkelijk een afgescheiden ruimte.

Zorg verder dat de ruimte functioneel is ingericht. Veel extra meubels en accessoires zorgen voor afleiding. Hierdoor kun jij je zeker niet concentreren. Richt de ruimte functioneel in.

Hoe kies je het perfecte bureau?

Een bureau kiezen is nog niet zo gemakkelijk. Wanneer je er vanuit gaat dat je 8 uur per dag werkt, dan moet je bureau wel voldoen aan alle eisen. Maar het moet ook nog eens goed zijn voor je werkhouding.

Voordat je een bureau kiest, denk eerst na over het werk wat je doet aan het bureau. Een advocaat heeft andere eisen, dan een marketeer. Denk dus na over de hoeveelheid ruimte je nodig hebt. Dit is ook het startpunt. Gebruik je alleen een computer? Dan heb je vaak aan een kleiner bureau voldoende werkplek, maar gebruik je een computer en heb je daarnaast papierwerk. Dan wil je natuurlijk meer ruimte. Start dus met het kiezen van de juiste afmetingen.

Denk vervolgens na over het materiaal. Veel bureau’s worden gemaakt van hout. Dit is een duurzaam materiaal en daarom ook zeer populair. Daarnaast is hout ook veelzijdig en goed te combineren tot bijvoorbeeld een industrieel bureau.

Het houten bureaublad is te beschermen met een nano coating. Deze coating zorgt letterlijk voor een beschermend laagje op het bureaublad. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht, vuil en bacteriën het hout in kunnen trekken.

Steigerhouten bureau Woden
Bureau Woden

Wil je toch liever wat anders dan het standaard bureau met hout? Dan is het betonlook bureau misschien wat voor jou. Deze bureau’s zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en super strak. Geen kans op afleiding met deze bureau’s.

Betonlook bureau Baroda met stalen onderstel
Bureau Baroda

Volgens kun je gaan nadenken over het model. De meeste bureau’s zijn recht, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hoek model. Dit biedt juist net even wat meer ruimte en is zeer geschikt voor de kleinere ruimtes.

Waar moet je verder op letten? De hoogte van het bureau is ook belangrijk. Wanneer deze te hoog of te laag is, dan ga je dat snel merken aan je rug. Je gaat namelijk trekken met je ellebogen wanneer de hoogte van je bureau niet goed is. Kies zorgvuldig de hoogte van je bureau.

Voldoende opbergruimte

Het bureau is natuurlijk het centrale punt van de werkruimte. Maar je wilt graag een opgeruimd bureau, zodat je altijd alle ruimte hebt. Dit kan natuurlijk met handige opbergruimte bij het bureau. Heb je veel papierwerk en boeken die je wilt opbergen? Dan ga je voor een grote kast.

Betonlook kast Toney met deur en legplank
Betonlook kast Toney

Een boekenkast biedt voldoende ruimte voor alle boeken en papierwerk, maar zijn veelal wel open. Wil je graag dat alles netjes is weggewerkt? Dan is een ladekast een goede optie. Zo werk je alle spulletjes netjes weg en heb je de ruimte opgeruimd en netjes. Dan werk je een stuk lekkerder.

De ruimte stylen voor volle focus

Een functionele ruimte is vaak saai en somber ingericht. Een leuk kleurtje aan de muur misstaat zeker niet. En je kunt zeker wel wat accessoires plaatsen in de ruimte. Beperk je wel hierin. Zorg voor rustiger kleuren en voeg niet teveel accessoires toe. Zo creëer je de perfecte studeer- of werkplek.

Wil je graag nog meer tips? Lees dan eens onze blog met tips voor het kiezen van meubels voor een studerend kind.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand