Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Behandeling van steigerhouten meubelen

Wij leveren al onze steigerhouten meubels van A- kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk goed op te letten bij de behandeling.  Er worden veel vragen over steigerhouten planken en steigerhouten meubelen  gesteld.

De meest gestelde vragen zijn:

 • Ik heb steigerhout gekocht en buiten gelegd. Kan dit kwaad?
 • Mijn tuinmeubelen worden nat door de regen. Is dit schadelijk?

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden. Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren, vooral als het door weersinvloeden geteisterd wordt. Als je steigerhout niet goed behandelt kan het hout verkleuren. Sommige mensen vinden dit erg mooi, het krijgt daardoor een nog robuustere kleur. Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen (of pas later). Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen  met een nano coating. De keuze is aan jou!

Hoe kan ik het beste mijn steigerhouten meubels behandelen ?

Er zijn verschillende producten om dit mee te doen:

 • Nano coating
  Bij deze methode wordt een soort waterafstotende coating  over het steigerhout gespoten. Het steigerhout is hierdoor goed beschermd en heeft verder geen  onderhout nodig herhaling na 1 jaar is een pre, de flesjes kunnen via onze klantenservice besteld worden  Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden. Het steigerhout veranderd niet van kleur en blijft zijn robuuste uiterlijk houden.
 • White/ black and grey wash
  Hierbij wordt een washing aangebracht, daardoor ontstaat er  een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur.
 • Lakken
  Een goede lak kent veel voordelen. Het hout wordt er slijtvast van en bestand tegen vlekken. Ook is er nadien weinig tot geen onderhoud meer nodig.

Behandeling van steigerhouten meubelen:black wash, grey wash, white wash, ral 9001, nano coating

 

Op zoek naar Industriële meubelen? Bezoek onze nieuwe site: Industriëlemeubelshop.nl