Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Behandeling van steigerhouten meubelen

Wij leveren al onze steigerhouten meubelen van A-kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk om je meubel op een juiste manier te behandelen.

De planken van steigerhout en eikenhout worden machinaal geschuurd, zodat er geen splinters meer aan het hout zitten.

Er worden veel vragen over het behandelen van steigerhouten planken en steigerhouten meubelen gesteld.

De meest gestelde vragen zijn:

Ik heb steigerhout gekocht en buiten neergelegd. Kan dit kwaad?

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden. Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren. Door verschillende weersinvloeden zal de kleur van het hout veranderen.

Sommige mensen vinden dit erg mooi. Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen (of pas later).

Nano coating/washing voor steigerhouten meubelen Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen met een Nano coating. De keuze is aan jou!

Hoe kan mijn steigerhouten meubels het beste behandelen ?

Er zijn verschillende producten om het steigerhout te behandelen:

  • Nano coating
    Bij deze methode wordt een soort olie- en waterafstotende coating over het steigerhout gespoten. Het steigerhout is hierdoor goed beschermd tegen vocht. Herhaling na 1 jaar is een pre, de blikjes kunnen via onze klantenservice besteld worden.  Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden. Het steigerhout veranderd niet van kleur en blijft zijn robuuste uiterlijk houden. Je kunt een Nano-coating kopen op onze site.
  • White/ black and grey wash
    Hierbij wordt een washing aangebracht, daardoor ontstaat er een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur. Het hout is niet beschermd tegen vocht. Wij raden aan om over de washing een nano coating aan te brengen.
  • Lakken
    Een goede lak kent veel voordelen. Het hout wordt er slijtvast van en bestand tegen vetvlekken. Ook is er nadien weinig tot geen onderhoud meer nodig.

Zie ook behandeling van industriële meubelen.