Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Behandeling van steigerhouten meubelen

Wij leveren al onze steigerhouten meubelen van A- kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk om je meubel op een juiste manier te behandelen.  Er worden veel vragen over steigerhouten planken en steigerhouten meubelen  gesteld.

De meest gestelde vragen zijn:

 • Ik heb steigerhout gekocht en buiten neergelegd. Kan dit kwaad?
 • Hoe kan ik mijn steigerhouten meubelen het beste behandelen?

Ik heb steigerhout gekocht en buiten neergelegd. Kan dit kwaad?

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden. Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren. Door verschillende weersinvloeden zal de kleur van het hout veranderen. Sommige mensen vinden dit erg mooi. Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen (of pas later). Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen met een nano coating. De keuze is aan jou!

Hoe kan mijn steigerhouten meubels het beste behandelen ?

Nano coating/washing voor steigerhouten meubelen

Er zijn verschillende producten om het steigerhout te behandelen:

 • Nano coating
  Bij deze methode wordt een soort olie- en waterafstotende coating over het steigerhout gespoten. Het steigerhout is hierdoor goed beschermd tegen vocht. Herhaling na 1 jaar is een pre, de blikjes kunnen via onze klantenservice besteld worden  Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden. Het steigerhout verandert niet van kleur en blijft zijn robuuste uiterlijk houden. Je kunt een Nano-coating kopen op onze site.
 • White/ black and grey wash
  Hierbij wordt een washing aangebracht, daardoor ontstaat er een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur. Het hout is niet beschermd. Wij raden aan om over de washing een nano coating aan te brengen.
 • Lakken
  Een goede lak kent veel voordelen. Het hout wordt er slijtvast van en bestand tegen vetvlekken. Ook is er nadien weinig tot geen onderhoud meer nodig.

Het behandelen van industriële meubelen

De planken van steigerhout en eikenhout worden machinaal geschuurd, zodat er geen splinters meer aan het hout zitten. We kunnen onze meubels van steigerhout of eikenhout te behandelen met een washing, kleurloze coating of lak. We adviseren je hierin graag!

Als je industriële poten besteld adviseren wij ten alle tijden de poten te behandelen om zo roesten te voorkomen. Bij  een behandeling met een transparante lak/ beschermlaag, zwart, wit en grijs kunnen wij niet garanderen dat de poten niet gaan roesten en vlekken aflaten op de vloer. De poten zullen uiteraard sneller buiten roesten dan binnen. Als de poten zijn behandeld met een poedercoating, dan zijn de poten goed beschermd en zullen ze niet gaan roesten

Let op! Een eikenhouten vloer kan sneller reageren op metalen onderstellen door het aanwezige looizuur in het eiken (reactie eikenhout op ijzer).

We adviseren niet nat te dweilen in de buurt van het ijzeren onderstel. Ook is het verstandig om de tafel te voorzien va vilt om vlekken te voorkomen.