Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Behandeling van steigerhouten meubelen

Wij leveren al onze steigerhouten meubelen van A- kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk om je meubel op een juiste manier te behandelen.  Er worden veel vragen over steigerhouten planken en steigerhouten meubelen  gesteld.

De meest gestelde vragen zijn:

 • Ik heb steigerhout gekocht en buiten neergelegd. Kan dit kwaad?
 • Hoe kan ik mijn steigerhouten meubelen het beste behandelen?

Ik heb steigerhout gekocht en buiten neergelegd. Kan dit kwaad?

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden. Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren. Door verschillende weersinvloeden zal de kleur van het hout veranderen. Sommige mensen vinden dit erg mooi. Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen (of pas later). Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen met een nano coating. De keuze is aan jou!

Hoe kan mijn steigerhouten meubels het beste behandelen ?

Nano coating/washing voor steigerhouten meubelen

Er zijn verschillende producten om het steigerhout te behandelen:

 • Nano coating
  Bij deze methode wordt een soort olie- en waterafstotende coating over het steigerhout gespoten. Het steigerhout is hierdoor goed beschermd tegen vocht. Herhaling na 1 jaar is een pre, de blikjes kunnen via onze klantenservice besteld worden  Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden. Het steigerhout verandert niet van kleur en blijft zijn robuuste uiterlijk houden. Je kunt een Nano-coating kopen op onze site.
 • White/ black and grey wash
  Hierbij wordt een washing aangebracht, daardoor ontstaat er een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur. Het hout is niet beschermd. Wij raden aan om over de washing een nano coating aan te brengen.
 • Lakken
  Een goede lak kent veel voordelen. Het hout wordt er slijtvast van en bestand tegen vetvlekken. Ook is er nadien weinig tot geen onderhoud meer nodig.

 

3194

Meer inspiratie nodig?