We leveren binnen 2 weken!
Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Kwaliteit en garantie op steigerhoutenmeubelen

Het is belangrijk om het meubel zelf te controleren op eventuele schade, zodra er een handtekening is gezet zijn wij niet meer verantwoordelijk voor de eventuele schade aan het product.

Op onze tuinmeubelen geldt een garantie van 5 jaar als deze behandeld zijn met nano coating. Het meubel dient wel jaarlijks na behandeld te worden met een product uit onze webshop, anders vervalt de garantie. De flesjes kan je bij Steigerhouttrend bestellen en worden dan per post opgestuurd. Voor andere behandelingen of onbehandelde buitenmeubelen geldt een garantie van 1 jaar.

Op de rest van de collectie van Steigerhouttrend geldt een garantie van 1 jaar. Steigerhout is een robuust product. Het heeft een levendig en robuust karakter. Geen plank is gelijk van vorm en kleur. Oneffenheden, kleine kieren en spleten zijn normaal. Wij hanteren een maximale kier van 1,5 cm. De garantie vervalt als de kamertemperatuur boven de 22 graden is. Hierdoor kunnen de planken snel gaan kromtrekken.

Wij raden aan om meubels direct te monteren, dit om werking van de planken te voorkomen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het meubel direct te monteren dan is het belangrijk om de meubels blad vlak op de grond te leggen . Als u dit niet op een juiste manier heeft weggelegd, dan vervalt de garantie.

Tevens komt de garantie te vervallen op het moment dat u zelf gaat monteren of als u zelf aanpassingen aan het meubel aanbrengt.

Natuurproducten werken altijd een beetje met name bij temperatuurwisselingen. Alle meubelen worden standaard (en niet tegen een extra betaling) machinaal geschuurd. Mocht je binnen deze periode aanspraak willen maken op de garantievoorwaarden, e-mail ons dan op info@steigerhouttrend.nl of bel ons tijdens kantooruren.

Om snel te kunnen beoordelen of de melding binnen de garantie valt is het aan te raden een aantal foto’s mee te sturen. Indien het onder de garantie valt zal het product op locatie gerepareerd worden. Na controle gaan we over op vervanging of reparatie. Mochten wij tijdens onze serviceronde constateren dat de door u genoemde klachten binnen onze marges vallen dan brengen wij €59 voorrijkosten in rekening.

Schade als gevolg van onredelijk gebruik of gebruik voor commerciële doeleinden vallen niet onder de garantie.

Mocht je klachten hebben die buiten de garantietermijn vallen, schroom dan niet en neem contact met ons op zodat wij kunnen bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Je hebt bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Zie meer: Retourneren.

5 jaar garantie op kussens

Op de bij Steigerhouttrend bestelde kussens zit een garantietermijn van 5 jaar. Dit geldt voor verlies van kleur of defecten bij normaal gebruik en weersomstandigheden. Deze garantie geldt alleen voor Sunbrella meubelstoffen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.