Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Kwaliteit en garantie op steigerhouten meubelen

Wanneer je aankoop doet, wil je zo lang mogelijk genieten van je aankoop. Toch kan het voorkomen dat er onverwacht schade of een defect ontstaat. Dit kan een productiefout zijn, maar in sommige gevallen ook gebruikersfouten zijn. Het is dan ook goed om te weten waar je wel en geen garantie op hebt.

Garantie steigerhouten binnen meubelen

Op alle binnen meubelen van Steigerhout geldt een garantie van 1 jaar.  Steigerhout is een robuust product. Het heeft een levendig en robuust karakter. Geen plank is gelijk van vorm en kleur. Oneffenheden, scheuren, kleine kieren en spleten zijn normaal. Wij hanteren een maximale kier van 1,5 cm. De garantie vervalt als de kamertemperatuur boven de 22 graden is. Hierdoor kunnen de planken snel gaan kromtrekken.

Het is belangrijk dat je de luchtvochtigheid in de ruimte goed op pijl houdt, wanneer je dit niet doet zullen meubels en deuren snel gaan kromtrekken en zullen er sneller scheuren in de planken ontstaan.

Garantie steigerhouten buiten meubelen

Op onze tuinmeubelen geldt een garantie van 1 jaar als deze behandeld zijn met nano coating. Het meubel dient wel jaarlijks na behandeld te worden met een product uit onze webshop, anders vervalt de garantie. De nano coating kun je bij SteigerhoutTrend bestellen en worden dan per post opgestuurd. Voor andere behandelingen of onbehandelde buitenmeubelen geldt een garantie van 1 jaar.

Wanneer vervalt de garantie?

De garantie vervalt wanneer je bij ontvangst niet je meubel hebt gecontroleerd op eventuele schade. Mocht je dit ontdekken na ontvangst, maar heb je al wel getekend dan zijn wij niet verantwoordelijk voor deze schade.

Bij ontvangst raden we je ook aan het meubel direct te monteren. Planken zullen altijd blijven werken, indien je het meubel niet binnen 5 dagen monteert bestaat de kans dat de planken dusdanig zijn gaan werken waardoor de montage van het meubel niet meer mogelijk is. Ben je niet in de gelegenheid direct het meubel te monteren, leg dan alle onderdelen op een vlakke ondergrond. Doe je dit niet? Dan vervalt ook de garantie van het steigerhouten meubel. Elk meubel dient binnen 5 dagen gemonteerd te worden, doe je dit niet dan vervalt de garantie. Dit geldt ook voor de loftdeuren van zowel steigerhout als eikenhout.

Voor zwevende badmeubels geldt dat je het meubel eerst aan de wand dient te monteren, voordat wij de klacht kunnen beoordelen. De reden hiervan is dat het meubel is bestemd voor aan de muur en daardoor is het mogelijk dat het bovenblad gaat doorhangen als het meubel niet aan de wand hangt. Hierdoor kan het voorkomen dat de lades lastig lopen.

Ga je het meubel zelf monteren en gaat dit fout? Dan vervalt ook je garantie. Kasten met deuren dienen aan de muur vast gemonteerd te worden, wanneer dit niet direct is gebeurd vervalt de garantie. Ook wanneer je zelf aanpassingen doet aan het meubel vervalt de garantie.

De garantie vervalt bij buitenmeubels in een RAL afwerking. Jaarlijks onderhoud zeker nodig, door de weersinvloeden zal de lak afbladderen. Wil je het meubel mooi onderhouden dan adviseren wij jaarlijks je meubel op te schuren en opnieuw te lakken in de gewenste RAL kleur. Wij kunnen hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld.

Wanneer producten naar het buitenland vervoerd worden vervalt de garantie. Mocht het product een klacht bevatten dan bent u zelf verantwoordlijk voor het transport naar onze werkplaats in Groningen. Als de bestelling naar een warm land vervoerd worden kan door het klimaatverschil het hout nog sneller gaan werken. Hier kunnen wij niet voor verantwoordelijk worden gesteld.

Natuurproducten werken altijd een beetje met name bij temperatuurwisselingen. Alle meubelen worden standaard (en niet tegen een extra betaling) machinaal geschuurd. Mocht je binnen deze periode aanspraak willen maken op de garantievoorwaarden, e-mail ons dan op info@steigerhouttrend.nl of bel ons tijdens kantooruren.

Om snel te kunnen beoordelen of de melding binnen de garantie valt is het aan te raden een aantal foto’s mee te sturen. Indien het onder de garantie valt zal het product op locatie gerepareerd worden. Na controle gaan we over op vervanging of reparatie. Mochten wij tijdens onze serviceronde constateren dat de genoemde klachten binnen onze marges vallen of is de bestelling niet goed gemonteerd dan brengen wij €59 voorrijkosten in rekening. Het is belangrijk om tijdens de montage er voor te zorgen dat de bijgeleverde schroeven voldoende in het meubel gedraaid worden om klachten te voorkomen.

Schade als gevolg van onredelijk gebruik of gebruik voor commerciële doeleinden vallen niet onder de garantie.

Mocht je klachten hebben die buiten de garantietermijn vallen, schroom dan niet en neem contact met ons op zodat wij kunnen bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Je hebt bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Zie meer: Retourneren.

1 jaar garantie op kussens

Op de bij Steigerhouttrend bestelde kussens zit een garantietermijn van 1 jaar. Dit geldt voor verlies van kleur of defecten bij normaal gebruik en weersomstandigheden. Deze garantie geldt alleen voor Sunbrella meubelstoffen.

Garantie betonlook meubelen

Elk betonlook meubel bevat een garantie van 1 jaar. Betonlook meubelen worden gemaakt van beton cire en hout. Ondanks ons vakmanschap kan er een kleine afwijking zijn de maat. We hanteren hiervoor een maximale afwijking van 5 centimeter.

Ook voor deze meubelen geldt dat onderhoud belangrijk is. We zijn niet verantwoordelijk voor het incorrect doorgeven van de bestelling of schade door eigen onderhoud. Je kunt altijd informatie aanvragen bij ons over de onderhoud van betonlook meubelen en natuurlijk onderhoudsolie kopen in onze webshop.

Monteer je zelf het betonlook meubel? Dan vervalt je garantie omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele fouten aan montage die je zelf uitvoert. Heb je gekozen voor bijvoorbeeld een stalen tafelpoot ook dan moet je de poedercoating overwegen. De stalen tafelpoot en andere stalen elementen gaan oxideren na mate van tijd en dit is simpelweg roestvorming. Dit voorkom je niet, tenzij je een poedercoating toevoegt. Oxidatie valt ook niet onder de garantie.

Betonlook meubelen zijn gemaakt van MDF en daarom is het belangrijk om het meubel niet te zwaar te belasten. Denk hierbij ook aan leunen, steunen, zitten op de tafel. Ook zware belasting van het meubel met spullen / woonaccesoires valt hieronder. Bij een kast adviseren wij om de legplanken ook niet te zwaar te belasten anders bestaat de kans dat het meubel zal gaan doorhangen. Mocht blijken dat het meubel te zwaar belast is dan vervalt de garantie.

Garantie mangohouten meubel

Voor de mangohouten meubels geldt een garantie van 1 jaar. Houd er wel rekening mee dat de kleur van het mangohout na verloop van tijd minder intens wordt. Dit gaat nu eenmaal zo met natuurproducten. Mocht je graag de intensiteit terug willen hebben, dan kun je contact met ons opnemen voor meer informatie. Heb je gekozen voor stalen elementen bij het mangohouten meubel kies dan ook voor de poedercoating. De poedercoating stopt het oxidatie proces voor een groot deel en daardoor wordt de kans op roestvorming verminderd. We zijn dan ook niet verantwoordelijk voor oxidatie omdat dit erbij hoort, maar je kunt het wel grotendeels voorkomen dankzij de poedercoating.

Ook voor mangohouten meubelen geldt dat je de juiste afmetingen en maatwerk mogelijkheden moet doorgeven. Onjuist doorgeven van gegevens valt niet onder de garantie.

Wanneer je zelf het mangohouten meubel monteert, zijn wij niet aansprakelijk voor montagefouten. Bij de keuze voor zelf montage vervalt de garantie ook.

Garantie eikenhouten meubelen

Elk eikenhouten meubel heeft een garantieperiode van 1 jaar. Ook hiervoor geldt dat onjuist doorgeven maatwerk mogelijkheden niet valt onder deze garantie. Bovendien is ook eikenhout een natuurproduct en kan nog altijd doorwerken. Houd hier dus ook rekening mee. Alle meubelen kun je zelf monteren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt wel de garantie, omdat wij niet verantwoordelijk voor montagefouten wanneer je deze zelf uitvoert.

Heb je gekozen voor een eikenhouten meubel met stalen elementen, zoals een stalen tafelpoot? Dan raden wij de poedercoating ten zeerste aan. Oxidatie ontstaat bij staal en is niet te voorkomen zonder poedercoating. Door de poedercoating ontstaat dit vrijwel niet.

Verpakking

Om een handje mee te helpen aan een beter milieu bezorgen wij vrijwel al onze meubels zonder verpakking, uiteraard zorgen wij er wel voor dat de meubels tijdens het vervoer goed beschermt zijn tegen eventuele beschadigingen. Dit doen wij door midden van de meubels in te pakken met verhuisdekens, die wij hergebruiken.

Kasten dienen altijd aan de wand gemonteerd te worden, LoodsXL is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor ongelukken die gebeuren met kasten en andere meubels.

Let op dat het gewicht bij een picknicktafel goed verdeeld wordt, een picknicktafel kan kantelen. Loods XL is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor ongelukken met picknicktafels. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand