Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066
Bekijk hier de actuele levertijden

Tips om meubels te kiezen voor een studerend kind

Het is weer het begin van het schooljaar. Start jouw zoon of dochter aan de middelbare school? Dan komt er natuurlijk ook huiswerk bij kijken. Een goede omgeving om je te concentreren is het halve werk! Help dankzij een goed ingerichte kamer mee aan een vliegende start op school.

Dankzij een goede werkomgeving gaat een kind beter presteren. Er mag geen afleiding zijn en het moet overzichtelijk zijn. Zo behoud je focus en maak je beter huiswerk. De inrichting van de slaapkamer is onderdeel van het behouden van de focus en rust. En jij, als ouder, kan hier veel invloed op hebben. 

Hoe kies ik een goed bureau voor mijn kind? 

Steigerhouten bureau Maryland
Steigerhouten bureau Maryland

Wanneer je een nieuw bureau uitzoekt voor jouw kind, moet je letten op een aantal punten. Zo moet de hoogte van het werkblad hoog genoeg zijn. Maar deze mag ook niet te laag zijn. Bij een te hoog werkblad zullen de schouders en ellebogen omhoog trekken. Dit is slecht voor de rug. 

Ook de grote van het werkblad is belangrijk. Wanneer het werkblad te klein is, dan loopt het kind kans op schrijfproblemen. Of stoornissen in de schrijfmotoriek en een slecht handschrift. Bovendien zorgt een groot werkblad ervoor dat een kind opgeruimder kan werken. 

Om dit te voorkomen doe je er slim aan om een bureau op maat te bestellen. Stel de juiste hoogtes in zodat jouw kind optimaal kan werken aan het bureau. 

Lees hier tips voor onderhoud van een steigerhouten meubel.

Waar moet ik nog meer aandenken? 

Steigerhouten kast Dania
Steigerhouten kast Dania

De omgeving mag niet te afleidend zijn. Naast een perfect bureau is het belangrijk dat de gehele omgeving rustig is. Kies daarom niet alleen zorgvuldig een goed bureau, maar kijk ook naar de rest van de slaapkamer. 

Een goede boekenkast zorgt ervoor dat het overzichtelijk is. Help je zoon of dochter ook bij de indeling van de boeken. Zo houden ze alles overzichtelijk. 

Met een goede kledingkast help je ze hun kamer ook netjes houden. Geen rondslingerende kleren of schoenen. Een nette kamer tot in de puntjes.

Een vliegende start dankzij steigerhouten meubelen op maat

Wil jij jouw zoon of dochter een vliegende start geven? Zorg dan voor goede omgeving. Kijk eens rond in onze webshop en schaf steigerhouten meubels op maat aan. Zo draag jij bij aan een vliegende start op school.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand