+
Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Over steigerhouten meubelen

Steigerhout is een natuurproduct, daarom zal het onder invloed van de luchtvochtigheid altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken kunnen dan krom gaan staan, dit is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.  Wij drogen onze steigerplanken terug zodat we het krimpen tot een minimum beperken. De garantie vervalt als de kamertemperatuur boven de 22 graden is.

Steigerhouten planken hebben een robuust en authentiek uiterlijk. Doordat de planken afkomstig zijn uit de bouw, zijn ze aangetast door het weer en de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Elke plank is uniek en dat maakt steigerhout dan ook zo bijzonder. Het kan dus zijn dat er een kleur verschil tussen de planken is. Verder is het mogelijk dat er noesten/ kieren en scheuren in de planken zitten.

Steigerhout is een recycle product en word gemaakt van vurenhout, dit is een zachte houtsoort die gemakkelijk glad te schuren is. Steigerhout wordt veelal gebruikt in de bouw. De meubelen worden gemaakt van nieuwe of oude steigerplanken.

Voor binnen gebruik kun je de meubelen onbehandeld laten, maar wij adviseren om wel te kiezen voor een nano coating. De coating zorgt ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Ook voor buiten meubelen adviseren wij het meubel te behandelen met een nano coating. Lees meer over behandeling van steigerhout meubelen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast.

Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren. Het is wel mogelijk de buiten meubelen te schroeven met rvs schroeven in overleg met onze klantenservice. Standaard zijn onze schroeven niet weggewerkt. Onze meubels worden niet voorgeboord. Het is vrij eenvoudig om het meubels in elkaar te zetten. Ook zijn de meubels niet voorzien gebruiksaanwijzing en/of  tekening. Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor het inmeten van je meubel(en) en het doorgeven van de juiste maten. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben over het inmeten, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen in de originele staat worden geretourneerd. Meubelen die beschadigd zijn, gebruikssporen bevatten of aangepast zijn worden niet door ons geaccepteerd en kunnen dus niet geretourneerd worden. Als het product voor uw besteld is en/of op maat gemaakt is dan vervalt het herroepingsrecht.

Op maat gemaakte meubelen, die op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument worden vervaardigd, kunnen niet geretourneerd worden. Het gaat hierbij een meubel die specifiek voor een persoon bedoeld is. Dit geldt ook voor industriële poten deze worden op maat gemaakt en kunnen wij helaas niet terugnemen. Als u heeft gekozen voor een coating/washing of beits, dan kunt u dit helaas niet retourneren. Dit is namelijk op basis van uw wensen aangebracht en valt dus onder maatwerk. *

* Bijna alle meubelen worden speciaal voor de consument besteld of in een specifieke maat en onder speciale wensen geproduceerd.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retour kosten voor uw rekening. Tevens bieden wij de mogelijkheid om de producten zelf aan te leveren aan onze fabriek in Groningen. Wij zullen het bedrag binnen 30 dagen crediteren (het aankoopbedrag zonder verzend en/of montagekosten). Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.