Maatwerk Contact
+31(0)50-2301066

Over steigerhouten meubelen

Steigerhout is een natuurproduct, daarom zal het onder invloed van de luchtvochtigheid altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken kunnen dan krom gaan staan. Dit is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Wij drogen onze steigerplanken terug zodat we het krimpen tot een minimum beperken.

Steigerhouten planken hebben een robuust en authentiek uiterlijk. Doordat de planken afkomstig zijn uit de bouw zijn ze aangetast door het weer en de omstandigheden waarin zij gebruikt worden. Elk plank is uniek en dat maakt steigerhout dan ook zo bijzonder. Het kan dus zijn dat er kleur verschil tussen de planken is. Verder is het mogelijk dat er noesten/ kieren en scheuren in de planken zitten. Standaard zijn onze schroeven niet weggewerkt.

Steigerhouten meubelen worden gemaakt van nieuwe of oude steigerplanken. Steigerplanken komen van de Larix boom, dit is een zachte vuren naaldhout soort. Het hout is gemakkelijk glad te schuren.

Steigerhout is een recycle product en word meestal gemaakt van vurenhout met een afmeting van 32 x 200 mm. Het hout wordt veelal gebruikt in de bouw. Voor binnen gebruik kun je de meubelen onbehandeld laten. Wil je de meubelen toch behandelen?  Dan kan dat met een nano coating, grey/black of white wash deze behandelingen zorgen ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen.

Wij adviseren meubelen voor buitengebruik onbehandeld te plaatsen of af te werken met een nano coating. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren. Het is wel mogelijk de buiten meubelen te schroeven met rvs schroeven in overleg met onze klantenservice. Lees meer over behandeling van steigerhout meubelen. Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor het inmeten van je meubel(s) en het doorgeven van de juiste maten. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben over het inmeten, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Op zoek naar Industriële meubelen? Bezoek onze site: Industriëlemeubelshop.nl