We leveren binnen 2 weken!
Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Over steigerhouten meubelen

Steigerhout is een recycle product en word gemaakt van vurenhout, dit is een zachte houtsoort die gemakkelijk glad te schuren is. De meubelen worden gemaakt van nieuwe of oude steigerplanken.

Steigerhout is een natuurproduct, daarom zal het onder invloed van de luchtvochtigheid altijd iets werken (uitzetten of krimpen). Hierdoor kunnen er kieren ontstaan.

Wij hanteren een maximale kier van 1,5 cm. De planken kunnen krom gaan staan, dit is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.  Wij drogen onze steigerplanken terug zodat we het krimpen tot een minimum beperken.

De garantie vervalt als de kamertemperatuur boven de 22 graden is. Wij raden aan om de tafel, bureau, kasten en bedden direct te monteren, dit om werking van de panelen te voorkomen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het meubel direct te monteren dan is het belangrijk om een tafel, bureau, kasten en bedden vlak op de grond te leggen. Als u dit niet op een juiste manier heeft weggelegd, dan vervalt de garantie.

Steigerhouten planken

Steigerhouten planken hebben een robuust en authentiek uiterlijk. De planken worden op kleur gemaakt. Elke plank is uniek en dat maakt steigerhout dan ook zo bijzonder. Steigerhouten planken zijn altijd iets bol en niet helemaal strak. Het kan kan zijn dat de maten iets afwijken, omdat de planken 19,5 cm zijn.

Hierdoor komen niet altijd uit op 40, 60, 80, 100 en 120 cm. Wij hanteren een marge van 3 cm. Het kan zijn dat er een kleur verschil tussen de planken is. Verder is het mogelijk dat er noesten/ kieren en scheuren in de planken zitten.

Ook kan het voorkomen dat er harsplekken ontstaan. Wij adviseren de harsplek te laten drogen en daarna kunt u de hars verwijderen.

Voor binnen gebruik kun je de meubelen onbehandeld laten, maar wij adviseren om wel te kiezen voor een nano coating. De coating zorgt ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen.

Ook voor buiten meubelen adviseren wij het meubel te behandelen met een nano coating. Lees meer over behandeling van steigerhout meubelen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast.

Wij verlijmen geen steigerhouten planken, door de kracht van steigerhout kan het door het verlijmen gaan scheuren.

Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren. Het is wel mogelijk de buiten meubelen te schroeven met rvs schroeven in overleg met onze klantenservice.

Standaard zijn onze schroeven niet weggewerkt. Onze meubels worden niet voorgeboord. Het is vrij eenvoudig om het meubels in elkaar te zetten. Ook zijn de meubels niet voorzien gebruiksaanwijzing en/of  tekening.

Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor het inmeten van je meubel(en) en het doorgeven van de juiste maten. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben over het inmeten, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

De garantie komt te vervallen op het moment dat u zelf gaat monteren of als u zelf aanpassingen aan het meubel aanbrengt.

Als je industriële poten besteld adviseren wij ten alle tijden de poten te behandelen om zo roesten te voorkomen. Bij een behandeling met een transparante lak/ beschermlaag, zwart, wit en grijs kunnen wij niet garanderen dat de poten niet gaan roesten.

De poten zullen uiteraard sneller buiten roesten dan binnen. Als de poten zijn behandeld met een poedercoating, dan zijn de poten goed beschermd en zullen ze vrijwel niet gaan roesten.

Retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen in de originele staat worden geretourneerd. Meubelen die beschadigd zijn, gebruikssporen bevatten of aangepast zijn worden niet door ons geaccepteerd en kunnen dus niet geretourneerd worden. Als het product voor uw besteld is en/of op maat gemaakt is dan vervalt het herroepingsrecht. Artikelen uit de OUTLET kunnen NIET geretourneerd worden.

Op maat gemaakte meubelen, die op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument worden vervaardigd, kunnen niet geretourneerd worden. Het gaat hierbij een meubel die specifiek voor een persoon bedoeld is. Dit geldt ook voor industriële poten deze worden op maat gemaakt en kunnen wij helaas niet terugnemen. Als u heeft gekozen voor een coating/washing of beits, dan kunt u dit helaas niet retourneren. Dit is namelijk op basis van uw wensen aangebracht en valt dus onder maatwerk. Alle kussens worden speciaal door onze externe leverancier op maat gemaakt en kunnen dus niet geretourneerd worden. *

* Bijna alle meubelen worden speciaal voor de consument besteld of in een specifieke maat en onder speciale wensen geproduceerd.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retour kosten voor uw rekening. Tevens bieden wij de mogelijkheid om de producten zelf aan te leveren aan onze fabriek in Groningen. Wij zullen het bedrag binnen 30 dagen crediteren (het aankoopbedrag zonder verzend en/of montagekosten). Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.