Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066
Bekijk hier de actuele levertijden

Wat is nano coating?

Vrijwel elke leverancier van steigerhouten meubelen raad jou een nano coating aan. De coating geeft het meubel extra bescherming en zorgt ervoor dat je het meubel makkelijk schoon houdt. Eigenlijk alleen maar voordelen. Maar wat is het precies en is het echt nodig? Wij leggen je het graag uit in deze blog.

Nano coating

Een nano coating is een impregneermiddel. Dit middel trekt in het hout en vormt een beschermende laag. Het is gemaakt op basis van water, maar is juist waterafstotend. Dankzij de coating kan het hout blijven ademen en water afstoten.

Oorspronkelijk was het ontwikkeld voor de grote industrie. Zo kon men grote werkbanken enzovoorts. waterafstotend maken. Het product is inmiddels al een geruime tijd voor particulieren op de markt. En veel mensen maken hier graag gebruik van.

Je kunt de coating op vrijwel alle houten meubelen toepassen. Het is geschikt voor onder andere steigerhout, douglashout, grenenhout, acaciahout, eikenhout en teakhout. Dit hout wordt ook veelal gebruikt voor zowel buiten als binnen meubelen.

Eigenschappen

  • Gemaakt op basis van water en olie, dus direct klaar voor gebruik!
  • Stoot water, olie en vuil af voor twee tot drie jaar. Blijven de druppels water niet meer liggen? Dan is het tijd voor een nieuwe laag coating.
  • Minder onderhoud van het meubel dankzij nano coating.
  • Vertraagd de groei van schimmels en algen.
  • Een betaalbaar middel om je meubels te beschermen.
  • De originele kleur van het hout blijft zichtbaar.
  • De droogtijd is kort. Binnen 24 uur is het middel droog!
  • Makkelijk aan te brengen met een roller en één laag is al voldoende.

Nano coating heeft eigenlijk alleen maar voordelen!

Deze eigenschappen tonen ook direct het belang van een nano coating. Het is een betaal middel om langer plezier te hebben van je meubels. Bovendien heb je minder onderhoud aan het meubel. Het is een goede aanvulling op je aankoop en zeker als je langer plezier wilt hebben van het meubel.

Bestel hier jouw nano coating.

Veel gestelde vragen over nano coating

Kun je nano coating ten alle tijden aanbrengen?

Nee, je moet opletten dat het niet te warm of te koud is. Vrijwel elk type nano coating wordt beïnvloed door de temperatuur.

Is nano coating alleen voor buiten meubelen?

Zeker niet! Een nano coating is handig voor alle steigerhouten meubelen. Natuurlijk blijft de coating binnen wel langer werkzaam. Je zult daar langer plezier beleven van de coating. Binnen zijn er minder invloeden die coating kunnen aantasten, zoals regen en zon.

Steigerhouten meubelen die binnen staan hebben zeker baat bij nano coating. Het stoot ook vuil en water af. Je hebt dus ook minder last van vette vingers op bijvoorbeeld je dressoir.

Is het mogelijk kleur of beits aan te brengen over de nano coating?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer je een nano coating hebt aangebracht, is het niet mogelijk de kleur aan te passen. Immers, de coating zal dit weren. Bedenk dit dus goed voordat je aan de slag gaat met nano coating.

Wil je graag de kleur van het hout aanpassen, maar wel bescherming? Kies dan voor een washing. Je hebt verschillende washings zoals een zwarte, witte en grijze washing. Op de onderstaande afbeelding zie wat het verschil is qua kleur met een washing of coating of geen coating.

Behandeling van steigerhout met nano coating
Effect van behandelingen op steigerhout

Is het meubel dankzij de coating geheel onderhoudsvrij?

Nee, ondanks de coating moet je toch blijven schoonmaken.

Hoe breng ik een nano coating aan?

Een nano coating breng je aan op een schone, vetvrije en droge ondergrond. Dit kun je aanbrengen met een roller. Dit kun je het beste doen met mircovezeldoekjes, zodat niet alle coating wordt geabsorbeerd door het doekje. Je hoeft maar één laag te doen. Meerdere lagen is niet nodig. Let wel op dat de coating na verloop van tijd zijn werking verliest. Je moet dus na ongeveer 2/3 jaar weer opnieuw de coating toepassen.

Het is slim om de nano coating in één keer te doen. Je kunt wel halverwege stoppen, maar omdat de coating onzichtbaar is, kun je niet meer zien waar je bent gebleven. Mocht je onverhoopt wel moeten stoppen tijdens het coaten, dan kun je altijd stickers plakken op het punt waar je bent gebleven.

Nano coating is niet schadelijk maar heeft wel een sterke geur. Blijf dus zeker ventileren tijdens het coaten. Daarnaast doe je er ook verstandig aan om bescherming te dragen. Zo voorkom je altijd een ongelukkig ongelukje.

Nano coating nodig? Bestel het hier.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand