Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Behandeling meubelen met betonlook

Een betonlook meubel wordt gemaakt met beton cire. Het meubel wordt gemaakt uit bijvoorbeeld MDF en vervolgens behandeld met beton cire. Voordat de behandeling plaats kan vinden, wordt eerst het hout geschuurd en vetvrij gemaakt. Tot slot wordt er een speciale voorstrijk aangebracht. Hierna kan het beton cire worden aangebracht.

Betonlook meubels zijn dus geen meubels van beton. Massieve betonnen meubels zijn zwaar en daarnaast zeer kwetsbaar.

Behandeling van betonlook meubelen

Betonlook meubels zijn gemakkelijk in onderhoud. Neem het meubel af met een licht vochtige doek en zorg dat het water geen zuren bevat, zoals schoonmaakmiddel met citroen. Lees hier meer over onderhoud van betonlook meubelen.

We raden de waterafstotende laag aan voor betonlook meubelen. Mocht er dan een keer een glas water over het blad vallen dan trekt dit niet gelijk in het blad. Wel dient het blad gelijk droog gemaakt te worden. Wij raden voor de betonlook tafels altijd een tafelzeil aan, dit voorkomt dat er vet in het blad trekt tijdens het eten. Ook het gebruik van onderzetters voor kopjes en glazen is zeer aan te raden, zo kunnen er geen kringen in het blad komen.


Lees meer: wat is betonlook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand