Blog, Onderhoud

Washings voor steigerhout

Samples van steigerhout

Steigerhout is ontzettend mooi hout van zichzelf. Het doorleefde uiterlijk van het hout maakt het karakteristiek. Toch kan het voorkomen dat je graag een kleurtje wilt toevoegen aan het meubel. Dit kan met een washing. In onze webshop vind je drie verschillende kleuren, namelijk de white, black en grey wash. Maar wat is het precies, hoe breng je het aan en wat zijn de voordelen? Lees snel verder en ontdek alles over washings.

Wat is een washing?

Met een washing breng je een kleur aan op het hout. Je kunt een meubel een tweede leven geven of direct een leuke kleur wanneer je dit wilt. Voor een aantal woonstijlen kan de washing ook zeker niet ontbreken. Je hebt verschillende kleuren zoals zwart, grijs en wit. Je kunt dus een washing zien als een laagje verf, maar het heeft bijzondere eigenschappen. Zo blijft de houtstructuur perfect zichtbaar ondanks de washing. Ook geldt hierbij dat als je meerdere lagen aanbrengt de intensiteit van de kleur wordt verstrekt.

Kleuren wash

Er zijn verschillende kleuren washings. In onze webshop vind je drie verschillende kleuren, namelijk wit, zwart en grijs. Elke kleur heeft zijn eigen intensiteit en kenmerken. Ook het hout heeft natuurlijk invloed op de kleur van de washing. Je kunt altijd samples bestellen van elke kleur.

Samples van steigerhout

Hoe breng ik een washing aan?

Met de onderstaande twee stappen breng je simpel de washing aan op het hout.

  1. Maak eerst het hout vrij van vuil. Dit kan op twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om het te schuren, maar je kunt ook een harde borstel gebruiken waarmee je het hout schoon borstelt. We raden je aan om lelijke vlekken te schuren tijdens deze stap. Wanneer het hout vrij is van vuil en stof kun je starten met stap 2.
  2. Breng met een verfroller de washing aan. Je kunt meerdere lagen aanbrengen op het hout. Hierbij geldt hoe meer lagen hoe dieper de kleur wordt. Je kunt dit bijvoorbeeld eerst testen op een klein stukje hout en kijken met hoeveel lagen je tevreden bent. Let op dat je overal dezelfde hoeveelheid washing aanbrengt, anders krijg je kleurverschillen.

Na een droogproces van 4 uur is de washing droog.

Voordelen van een washing

Uiteraard geeft een washing een mooie kleur, maar het heeft ook voordelen. Hout verandert altijd van kleur. Dit is niet tegen te gaan, maar met een washing heb je hier dus geen last van. Je ziet niet de veroudering van het hout. Daarom is het vaak ook een goede oplossing om een meubel een tweede leven te geven.

Een washing is geschikt voor zowel buiten- als binnenmeubelen en heeft als grootste voordeel dat het ook deels het hout beschermd. Het is niet zo beschermend als een nano coating, maar draagt zeker bij aan het voorkomen van vlekken en intrekkend vocht. Ga je dus een washing aanbrengen op een buitenmeubel? Breng dan ook nog een nano coating aan, naast de washing. Lees hier meer de nano coating.

Je koopt niet voor niets een houten meubel. Daarom wil je natuurlijk de houtstructuur ook blijven zien. Een washing zorgt ervoor dat de houtstructuur zichtbaar blijft en je dus nog steeds kunt genieten van het hout.

Behandeling van steigerhout met nano coating

Wil je zelf een washing aanbrengen? Koop dan in onze webshop een washing naar je voorkeur. Of laat het aanbrengen door ons wanneer je een meubel koopt in onze webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *