Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066
Bekijk hier de actuele levertijden

Hoe behandel ik mijn betonlook meubelen?

Betonlook meubelen zijn stoer en robuust en in te zetten bij verschillende woonstijlen. Denk aan klassiek, maar ook de huidige industriële woontrend. En verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus ideaal.

Meubelen zijn een serieuze investering. Je wilt zo lang mogelijk plezier hebben van je aankoop. Daarom koop je meubels van hoge kwaliteit. Maar ook dan is het mogelijk dat je meubel na verloop van tijd minder wordt. Dit komt simpelweg door gebruik. In een huis wordt geleefd en daarom is onderhoud af en toe nodig.

Onderhoud plegen aan je betonlook meubel

Met betonlook meubelen heb je meubels die makkelijk in onderhoud zijn. Valt er wat om? Dan pak je gewoon een doekje en veeg je het zo weer schoon. Wil je het meubel schoonmaken? Dat kan simpel met een vochtige doek en beetje schoonmaakmiddel. Let alleen goed op met schoonmaakmiddelen. Middelen met chloor, bleek, citroen of andere zuren raden wij je sterk af. Dit bijt in het meubel.

Dit geldt dus ook voor ongelukjes met wijn. Hier zitten zuren in, waar de betonlook niet tegen bestand is. Gebruik dus altijd een placemat, onderzetter of tafelkleed. Zo bescherm je het meubel optimaal.

Naar verloop van tijd is het normaal dat het meubel donkere vlekken krijgt. Deze verkleuringen ontstaan nou eenmaal. Dit moet je zeker accepteren. Het hoort erbij dat door de jaren heen er barstjes, verkleuringen en putjes ontstaan door gebruik.

Beschadigingen door gebruik gebeuren vaak door bijvoorbeeld door voorwerpen die vallen, zoals sleutels of bestek. Is de beschadiging klein? Dan kun je dit oplossen met wat transparante nagellak. Breng een druppel aan op het beschadigde plekje.

Op zich kosten betonlook meubelen weinig onderhoud. Toch raden we je wel aan elk jaar nieuwe onderhoudsolie aan te brengen.

Onderhoudsolie voor betonlook meubelen
Onderhoudsolie voor betonlook meubelen

Hoe breng ik onderhoudsolie aan?

We raden je aan elk jaar onderhoudsolie aan te brengen op je betonlook meubel. Deze olie breng je met drie lagen aan. De eerste laag breng je dik aan. Dit doe je met een spons. Maak draaiende bewegingen. Laat de eerste laag helemaal opdrogen, voordat je start met de volgende laag. Dit geldt overigens voor elke laag die je aanbrengt.

Wanneer de eerste laag is opgedroogd, mag je de tweede laag olie aanbrengen. Let op, deze laag mag je velen malen dunner aanbrengen. Ook de tweede laag olie laat je volledig opdrogen. Zodra deze laag weer is opgedroogd, kun je starten aan de derde en laatste laag. Voor de laatste laag geldt ook dat deze dun moet zijn.

Dit is absoluut geen moeilijk klusje en de moeite zeker waard. Herhaal dus elk jaar deze behandeling en heb zo een meubel voor het leven.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand