Blog, Marmeren meubels, Nieuwe producten, Tips

Luxe in huis met marmeren meubelen

Sidetable Jytte groen malachiet marmer

Marmeren meubels zien we steeds meer. De meubels zijn vaak een combinatie tussen staal en marmer. In dit artikel behandelen we wat het voor meubels zijn, hoe deze onderhoud, maar ook hoe jij dit kunt toepassen in het interieur. Overweeg jij een meubel met marmer? Lees dan snel verder.

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteen. Het steen ontstaat in de natuur en wordt ook gevormd door druk- en temperatuurverschillen. Hierdoor is het uniek materiaal en geliefd voor meubels. Het heeft een herkenbaar patroon, maar is altijd uniek. Daarnaast komt het in verschillende kleuren voor. Het geeft het interieur een gevoel van luxe en warmte.

Marmeren meubels in alle soorten en maten

Tegenwoordig vind je marmeren meubels in alle soorten en maten. Denk aan marmeren salontafels, maar het materiaal wordt ook gebruikt voor accessoires. De creatieve meubelmakers weten inmiddels het materiaal in te zetten voor verschillende meubels. Je kunt dus ook marmer op verschillende manier toepassen in het interieur. Van heel klein tot heel groot.

Wat past bij marmeren meubels?

Marmer werd eerst vaak alleen gebruikt in badkamers en keukens. Het materiaal zorgt voor een vorm van luxe in het interieur en wordt vooral op grote oppervlaktes gebruikt. Maar met meubels met marmer komt daar nu wel verandering in. Een leuke marmeren sidetable kan een leuke twist geven aan het interieur.

Je kunt met het materiaal ook alle kanten op! Van heel modern tot aan zelfs landelijk. Je kunt het combineren met hout, metaal, maar ook zachte materialen zoals katoen. Doordat het zo makkelijk combineert, kun je het dus ook inzetten in verschillende woonstijlen. Vooral natuurlijk materialen combineren goed met marmer.

Sidetable Hagar marmer

Marmeren meubels toepassen in het interieur

Waar marmer in het verleden vooral terug te vinden was in de keuken en badkamer, wordt het nu ook gebruikt voor meubels zoals salontafels en accessoires. Je kunt dus alle kanten op. Onthoud dat je marmer goed kunt combineren met natuur materialen, zoals hout. Heb je bijvoorbeeld een witte basis dan kun je warmte aanbrengen met deze materialen, zoals marmer. Daarnaast vind je dit materiaal in verschillende kleuren. Zo kun je dus ook spelen met kleur en patronen. Pas wel op dat je het niet “te veel” toepast. Een overdaad aan marmer kan juist het verkeerde effect geven, zorg voor balans in materialen.

Je kunt het subtiel toepassen door te kiezen voor accessoires op verschillende plekken in het interieur. Maar je kunt ook kiezen voor een statement met marmer zoals een mooie marmeren salontafel. Deze springt direct in het oog en daardoor kun je de rest van interieur invullen met andere meubelstukken die rustiger zijn of juist een totaal andere look hebben. Zo speel je met de effecten van elke stijl en looks van elk materiaal.

Salontafel set Olav malachiet marmer groen

Onderhoud marmeren meubels

De angst voor krassen bij marmer is niet zo gek. Met het nodige onderhoud, heb je langer plezier van het meubel. Wees alleen altijd wel voorzichtig met deze meubels. Gebruik nooit te veel schoonmaakmiddelen, liever niet eerlijk gezegd. Wil je toch wat gebruik dan een neutraal schoonmaakmiddel zonder zuren, zoals citroen. Maak het marmer rustig schoon met een vochtige doek. Maak rustige bewegingen en laat het drogen aan de lucht. Je kunt daarna ook nog een droge doek gebruiken om het verder te drogen en schoon te maken.

Wees voorzichtig met materialen die kunnen krassen, zoals sleutels. Gebruik bij voorkeur onderzetters bij een tafel. Heb je gemorst? Maak dit dan altijd direct schoon. Zo voorkom je eventuele schade, want een vlek kan zomaar intrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *