We leveren binnen 2 weken!
Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Retourneren en garantie

Weet wat u aanschaft. Allereerst is het belangrijk om erbij stil te staan dat steigerhout een natuurproduct is. Steigerhouten planken hebben een robuust en authentiek uiterlijk en dat is dan ook precies de charme van onze meubelen. Doordat de planken afkomstig zijn uit de bouw zijn ze aangetast door het weer en de omstandigheden waarin de planken gebruikt zijn. Elke plank is uniek en dat maakt steigerhout dan ook zo bijzonder. Het kan dus zijn dat er kleurverschil tussen de planken zit. Verder is het mogelijk dat er noesten, kieren, scheuren en oneffenheden in de planken zitten. Standaard zijn onze schroeven niet weggewerkt. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren.

Dagelijks maken wij meubelen speciaal voor onze klanten op maat. U bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste maten, kleuren en eventuele extra toevoegingen. Als u aan ons een maat doorgeeft, een tekening of beschrijving dan weten we op afstand niet wat uw bedoeling is met de meubelen en in wat voor ruimte het geplaatst wordt.  Daarnaast kunnen wij ook niet inschatten hoe uw entree, trapgat, terras of aangekochte stoelen onder de bestelde tafel passen. Wij gaan er dan ook vanuit dat uw weet wat u besteld en u bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste gegevens. De eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om het meubelstuk op plek van bestemming te krijgen of eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden, zijn voor uw rekening.

Retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen in de originele staat worden geretourneerd. Meubelen die beschadigd zijn, gebruikssporen bevatten of aangepast zijn worden niet door ons geaccepteerd en kunnen dus niet geretourneerd worden. Als het product voor u besteld is en/of op maat gemaakt is dan vervalt het herroepingsrecht.

Outlet meubel(s) kunnen niet geannuleerd/geretourneerd worden.

Het is belangrijk om het meubel zelf te controleren op eventuele schade, zodra er een handtekening is gezet zijn wij niet meer verantwoordelijk voor de eventuele schade aan het product.

Op maat gemaakte meubelen, die op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument worden vervaardigd, kunnen niet geretourneerd worden. Het gaat hierbij een meubel die specifiek voor een persoon bedoeld is. Dit geldt ook voor industriële poten deze worden op maat gemaakt en kunnen wij helaas niet terugnemen. Ook voor onze outlet modellen geldt dat het niet mogelijk is om dit te retourneren. Outlet modellen kunnen (kleine schade bevatten).  Als u heeft gekozen voor een coating/washing of beits, dan kunt u dit helaas niet retourneren. Stalen poten zijn standaard onbehandeld, als u kiest voor een gepoedercoat of gespoten onderstel kunt u dit niet retourneren. Dit is namelijk op basis van uw wensen aangebracht en valt dus onder maatwerk. *

* Bijna alle meubelen worden speciaal voor de consument besteld of in een specifieke maat en onder speciale wensen geproduceerd.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retour kosten voor uw rekening. De klant dient er zelf voor te zorgen dat het meubel bij onze fabriek aan de Rouaanstraat 5, 9723 CA te Groningen wordt aangeleverd. Wij zullen het bedrag binnen 30 dagen crediteren (het aankoopbedrag zonder verzend en/of montagekosten). U kunt gebruik maken van het modelformulier.

Mocht het meubel niet geaccepteerd worden door schade en/of gebruikssporen tijdens transport of demontage zijn ontstaan dan dient het meubel op eigen kosten weer opgehaald te worden in Groningen.

De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Voorwaarden retourneren: 

 • Cliënt zorgt voor voldoende frankering voor retournering, tenzij het om een onverhoopte fout gaat van Steigerhouttrend.
 • Cliënt zorgt voor verzekering en track & trace code voor retourzending, zoekgeraakte retourzendingen kan Steigerhouttrend niet terugbetalen.
 • Na nauwkeurige inspectie of het product nog in dezelfde perfecte staat is als bij levering, betaalt Steigerhouttrend binnen 30 dagen na ontvangst de ontvangen koopsom terug aan de cliënt, via dezelfde betaalwijze als gekozen bij aankoop.
 • De betreffende producten dienen in het desbetreffende retourformulier zijn omschreven als zaken waarvoor de retourgarantie geldt.
 • Dit mits op- of aan het afgeleverde geen enkele wijziging is aangebracht.
 • Dit mits het afgeleverde ongeschonden, in de originele opmaak, en in het cellofaan omhulsel is.
 • Dit mits cliënt alle artikelen met de uiterste zorg behandelt en keurig gevouwen in de verpakking teruglegt voor retournering.
 • Dit mits alle meegezonden toebehoren zoals kortingkaartjes, documentatie, merklabels, en alle verpakkingsmaterialen bij de retourzending worden gevoegd.
 • Dit mits de retourzending uiterlijk op de 18e dag, na in ontvangstneming van het geleverde door cliënt, weer in het bezit zijn van Steigerhouttrend.
 • Als er aan het product iets gewijzigd of toegevoegd wordt volgens de specificaties van de consument is dat maatwerk. Aankopen die speciaal op maat of speciaal op bestelling zijn vervaardigd vallen niet onder deze retourregeling.
 • Indien cliënt niet behoorlijk of niet tijdig voldoet aan de verplichtingen behoudt Steigerhouttrend zich het recht voor de retourzending te weigeren.

Garantie op steigerhout (natuurproduct)

Steigerhout is een robuust natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De vurenhout planken kunnen dan krom gaan staan. Zie steigerhout niet als een materiaal dat zich laat “temmen” zoals eikenhout of hardhout. In steigerhout kunnen scheurtjes en kieren ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid (met name binnenshuis). Geen plank is gelijk van kleur en vorm. Garantie op de meubelen vervalt wanneer u de meubelen zelf behandeld of aanpast. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren.

Verkoper garandeert gedurende één jaar de kwaliteit van de door koper geleverde en geproduceerde goederen. * Indien de door verkoper verstrekte garantie een zaak betreft die door een derde werd geproduceerd, dan is de garantie beperkt tot die, die door de producent van de goederen ervoor wordt verstrekt, tenzij anders wordt vermeld. Na verloop van de garantietermijn zullen alle kosten voor herstel of vervanging, inclusief administratie- verzend- en voorrijdkosten, aan de koper in rekening gebracht worden.

* met uitzondering van onze outlet modellen.

De door Steigerhouttrend.nl te leveren producten voldoen aan de gebruikelijk eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen worden en waarvoor zij bij normaal gebruik in Nederland zijn bestemd. De in dit artikel genoemde garantie is van toepassing op producten die bestemd zijn voor het gebruik in Nederland.

Iedere vorm van garantie komt te vervallen indien een gebrek is ontstaan als gevolg onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik daarvan, onjuiste opslag of onderhoud door koper en/of door derden. Indien vaststaat dat een product gebrekkig is en daarover tijdig is gereclameerd, zal Steigerhouttrend.nl het gebrekkige product binnen redelijke termijn na retourontvangst vervangen of zorg dragen voor herstel daarvan. In geval van vervanging is de koper gehouden het vervangen product ten eerste aan Steigerhouttrend.nl te retourneren, tenzij Steigerhouttrend.nl anders aangeeft.

De koper komt evenmin aanspraak op garantie toe indien het gebrek is ontstaan door of het gevolg is van omstandigheden waar verkoper geen invloed op kan uitoefenen, daaronder begrepen, doch niet uitsluitend, weersomstandigheden (zoals bijvoorbeeld, extreme regenval of temperaturen), werking van het hout, krimpen en uitzetten, vooral voor steigerhout meubelen welke binnen geplaatst worden, et cetera.

Retour matrassen

Matrassen mogen alleen geretourneerd worden als ze in originele fabrieksverpakking zitten dit i.v.m. hygiene. Matrassen die uit de verpakking zijn gehaald worden niet als retour geaccepteerd.

Let op, retourkosten zijn voor eigen rekening.

Melden van retournering

Print, vul in en scan het formulier en verstuur het per e-mail naar: info@steigerhouttrend.nl. De reden van terugsturen opgeven is niet verplicht, maar wij stellen uw feedback zeer op prijs om onze service waar mogelijk te verbeteren.  U kunt uw retourzending ook via het contactformulier aanmelden. Zie ook: klachten.

Vermeld de volgende gegevens:

 • Uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer
 • Ordernummer, orderdatum, productgegevens en artikelnummer(s) van de bestelling (zie factuur of bevestigings e-mail),
 • De reden van retour. (De reden van terugsturen opgeven is niet verplicht maar wij stellen uw feedback zeer op prijs om onze service waar mogelijk te verbeteren).

Eventuele fouten in de tekst of prijs zijn niet op www.steigerhouttrend.nl te verhalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.