Blog, Douglashout meubelen, Tuin

Hoe onderhoud je Douglas tuinmeubelen?

Douglashout picknicktafel Ediz

In tegenstelling tot sommige andere houtsoorten kunnen Douglashouten tuinmeubelen buiten staan zonder behandeling. Maar met een behandeling en het juiste onderhoud verleng je wel de levensduur van je meubelen. Ook zorg je er op deze manier voor dat je de oorspronkelijke kleur zo lang mogelijk behoudt. Wij geven je daarom enkele tips voor het onderhouden van Douglashouten tuinmeubelen.

Douglas tuinmeubelen beschermen tegen vocht

Een voordeel van Douglashouten tuinmeubelen is dat ze van nature redelijk goed bestand zijn tegen vocht. Toch raden wij een behandeling van je tuinmeubel aan, zodat je zo lang mogelijk van je Douglashouten tuinbank of Douglas tuintafel kan genieten. Een nano coating is hiervoor ideaal. Dit is een waterafstotende en kleurloze beschermlaag. 

Bij het bestellen van je meubel kan je aangeven dat je jouw tuinmeubel wil laten behandelen met een nano coating. Ook kan je losse blikjes bij ons bestellen, zodat je de behandeling na een jaar zelf kan herhalen. Een blik heeft een inhoud van een halve liter. Dit is genoeg om vier vierkante meter mee te bedekken. Je brengt de beschermlaag eenvoudig aan met een verfroller. Let er hierbij op dat de droogtijd ongeveer twee uur is.

Kies voor vloerbescherming

Voor een optimale bescherming tegen vocht kan je onze nano coating combineren met kunststof doppen. Hierbij plaatsen wij je tuinmeubel op doppen, zodat het vocht na een regenbui minder snel in je tuinbank of tuintafel trekt. Heb je interesse in de doppen, dan kan je deze optie eenvoudig aanvinken op de productpagina.

Stalen poten onderhouden

Een groot deel van onze Douglashouten tuinmeubelen is voorzien van een stalen frame. Ook deze stalen poten wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hoewel staal over het algemeen weinig onderhoud nodig heeft, kan een onbehandeld frame zwart afgeven en snel gaan roesten. Daarom adviseren wij om een stalen frame altijd te laten behandelen met een poedercoating bij buitengebruik of een transparante lak bij binnengebruik. 

Kies je voor een transparante behandeling, dan blijft de stoere en ruwe uitstraling van het staal zichtbaar. Wil je liever een egale kleur, waarbij je geen oneffenheden meer ziet, dan kan je kiezen voor een poedercoating. Hierbij kan je kiezen uit een witte, antraciete of zwarte kleur. Een ander groot voordeel van een poedercoating is dat roestvorming ermee wordt vertraagd. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze beschermlaag? Lees dan onze blog over poedercoating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *