Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

Groups Archives: Onderhoud

Hoe onderhoud ik meubelen van acaciahout?

Acaciahouten meubelen maak je schoon met een licht vochtige doek. Het is mogelijk dat de intensiteit van de kleur van het acaciahout minder wordt. Heb je gekozen voor een meubel met stalen elementen? Kies dan voor de poedercoating om roestvorming te voorkomen.

Hoe onderhoud ik meubelen van eikenhout?

Eikenhouten meubelen onderhoud je met een licht vochtige doek. Eventueel kun je ze behandelen met een nano coating voor extra bescherming. Heb je een eiken meubel met stalen element en heb je niet gekozen voor de poedercoating? Dan is de kans op oxidatie groot.

Hoe onderhoud ik mangohouten meubelen?

Mangohouten meubelen onderhoud je met een vochtige doek. De intensiteit van de kleur kan afnemen, maar dit kun je oplossen met een bijenwas. Let wel op met de stalen elementen. Hebben deze geen poedercoating? Dan gaan deze oxideren.

Hoe onderhoud ik betonlook meubelen?

Betonlook meubelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Je kunt het betonlook meubel behandelen met een onderhoudsolie na verloop tijd en schoonmaken met een licht vochtige doek. Pas wel op met zuren, zoals allesreiniger met citroen of wijn, dit tast het beton cire aan. Lees hier meer over het onderhoud.

Hoe onderhoud ik steigerhouten meubelen?

Steigerhouten meubelen kun je schoonmaken met een licht vochtige doek. Grote vlekken of beschadigingen kun je vaak schuren. Na verloop van tijd zal de kleur van het hout minder worden. Je kunt dit voorkomen met een nano coating. Lees hier meer.

Wat is het verschil tussen een nano coating en matte lak?

Nano coating een kleurloze coating, het hout behoudt de kleur van het hout. Matte lak geeft een iets donkere/gele kleur aan het hout. Zowel de nano coating als de matte lak hebben een beschermde functie. Het verschilt alleen in kleur.

Wat is een poedercoating?

Metalen kunnen oxideren en daardoor ontstaat roest. De poedercoating fungeert als een beschermlaag op metalen voorwerpen, zoals de stalen poten. Zo wordt roestvorming voorkomen.

Wat is een matte lak?

Een matte lak voorkomt krassen en het hout blijft langer mooi. Het dient als een beschermlaagje. Het geeft wel een iets donker gelige kleur aan het hout.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand