Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

De woontrends voor 2022

Houd jij graag jouw interieur up-to-date en wil je graag een hip interieur? Dan volg jij zeker de laatste trends. Ieder jaar zijn weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Ook voor het komende jaar worden de woondtends alweer zichtbaar. Daarom alvast een eerste update met de eerste trends voor 2022.

Kleur en vorm

In 2022 gaan we voor warm. Je ziet veel groentinten, die de natuur in huis haalt. Maar ook warme kleuren zoals rood en bruin komen veel naar voren. Warme kleuren waren al een trend afgelopen jaar, maar dit zet komend jaar door. Het aanbrengen van warme kleuren geeft vaak rust in het interieur. We gaan voor een warm en geborgen huis.

Dit komt ook terug in vorm. Interieur mag organisch zijn. Natuurlijk materialen en organische vormen spelen daarin een rol. Deze trend zet in 2022 door. De natuur mag een rol spelen in ons interieur. Zodat we genieten van rust, die je normaal alleen vindt in de natuur.

Meer dan thuis

Een trend die waarschijnlijk is veroorzaakt door de afgelopen periode is dat een thuis meer wordt dan alleen thuis. Werken vanuit huis is blijvend en daardoor richten wij onze huizen multifunctioneel in. Thuis wordt meer dan thuis. Toch mag wel duidelijk zijn dat het fijn is om werk en leven gescheiden te houden. Daarom zet het functioneel inzetten van decorelementen door. Glazen wanden, kamerschermen of decoratie inzetten om de ruimte te scheiden wordt in 2022 zeker een trend.

Dit betekent ook dat ruimtes anders worden ingericht. Dit kan met elementbanken, maar ook door buiten en binnen meer te verbinden. Ook hierin komen natuurlijk materialen weer naar voren, denk hierbij aan hout en leer. Functie wordt anders ingezet bij ruimtes. Hierbij worden ruimtes ook vaak ingericht met minder decoratie, zodat functie behouden blijft.

Dichtbij jou

Een thuis moet altijd een thuis blijven. Door een ruimte multifunctioneel in te richten, zorgt dit er ook voor dat het belangrijk is om de ruimte persoonlijk in te richten. Houd de inrichting dus dicht bij jezelf. Maak de inrichting persoonlijk met bijvoorbeeld foto’s of andere leuke items die echt wat over jou zeggen.

Buiten binnen, binnen buiten

Een trend van 2021 die doorzet is de natuur in huis halen, maar buiten ook het zo comfortabel mogelijk maken. Een buitenkeuken en goede loungebank blijven populair. Zo kun je ook buiten leven, zoals je dat binnen doet. Alles draait om het huis comfortabel maken en een omgeving creëren die voldoet aan jouw eisen en wensen.

Tot rust komen in jouw omgeving

De trends van 2022 zijn gericht op rust en balans. Dit wordt doorgevoerd in kleurgebruik, maar ook in materiaal en vormen. Natuurlijk en organische materialen vormen de basis voor 2022. Daarnaast moet je goed kijken hoe je balans creëert in je eigen omgeving. Een kantoor goed afscheiden van de leefruimte, maar ook het kantoor inrichten op een huiselijke manier. Inspireer jezelf dus komend jaar door rust en geef jouw persoonlijke touche aan de inrichting.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand