Maatwerk Contact
+31 85-047 0691 +31 50-230 1066

De landelijke woonstijl

Kies jij voor de landelijke woonstijl? Dan kies je voor rust, stijl en veel sfeer. Een warme rustige sfeer wordt gecreëerd dankzij materiaal en kleur. Hoe jij deze woonstijl kunt doorvoeren in jouw interieur vertellen wij je graag in deze blog.

Kleur & materiaal

De landelijke woonstijl wordt getypeerd door kleur en materiaal gebruik. Kleuren zoals gebroken wit en witgrijs worden veel gebruikt binnen deze woonstijl. Maar tegenwoordig heeft wit een concurrent. De huidige trend is het gebruik van bruin in een landelijk interieur. Zorg ervoor dat de kleuren rustig zijn en met name natuurtinten zijn. Grijs, bruin en wit lenen zich goed voor de woonstijl.

Kleur aanbrengen kan ook met een washing. Denk hierbij aan een grey washing of white washing. Hiermee haal je kleur in huis, maar kun je nog steeds materialen zoals hout gebruiken.

Dat brengt ons ook direct naar materialen die het goed doen in de landelijke woonstijl, namelijk hout. Je kunt hierbij kiezen voor eikenhout of steigerhout. Bij eikenhout kies je meer voor een warmere houtsoort en bij steigerhout kies je voor een lichte houtsoort. Voor beide houtsoorten geldt dat kleur mogelijk is met bijvoorbeeld een washing of een olie.

Verder worden materialen zoals linnen, katoen en riet gebruikt binnen de landelijke woonstijl. Oftewel je kiest voor natuurlijke materialen waarbij je een gevoel van rust creëert.

Landelijke meubels

De meubels met landelijke look zijn vaak robuust en groot. Hoewel de meeste mensen denken aan meubels met sierlijke lijsten, kan een simpel steigerhouten bankje al het verschil maken in een landelijk interieur. Hieronder zie je bankje Rolla, dit landelijk bankje met mooie witte poten past perfect bij een landelijke tafel of in de gang.

Steigerhouten bankje Rolla
Landelijk steigerhouten bankje Rolla

Zorg in ieder geval voor meubels met een mooie afwerking. Het mag robuust en groots zijn. Bekijk ook welke afwerking jij precies wilt. Heb je liever een sierlijke afwerking? Dan is bijvoorbeeld tafel Estill een goede optie. De poten zijn sierlijk afgewerkt. Wil je het liever groots, maar wel strak houden, dan kun je beter gaan voor landelijke tafel Kenee. Deze tafel hieronder afgebeeld is strak qua design, maar geeft zeker het landelijke gevoel.

Steigerhout tafel Kenee
Landelijke tafel Kenee

Accessoires

Het landelijke interieur mag je zeker verrijken met accessoires. Denk aan mooie grote vazen, keramiek of aardewerk potten. Waar je bij de moderne woonstijl vaak kiest voor minder accessoires, mag je juist in deze woonstijl meer toevoegen aan je interieur. Hierbij kun je ook kiezen voor agrarische elementen aan de muur. Een echte eyecatcher.

Maak het landelijke interieur zo rijk als je zelf wilt. Door de robuuste meubelen, warme materialen en kleuren maak je een warm en rustig geheel.

Liever een andere interieur trend? Lees hier meer over industriële woontrend met eikenhout.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date van onze acties, de nieuwste collectie en laatste trends.

20% korting is toegepast!
Winkelmand